KVKK Sürecinde Bilimp’in Araçlarına Güvenin

admin - 26 Mayıs 2020 - 3 dk okunma süresi
ABONE OL:  

Kişisel verilerin korunması ve saklanmasına ilişkin çıkan KVKK’daki maddelere göre hareket eden işletmeler herhangi bir hukuki sorumluluk ile karşılaşmayacak ve büyük para cezalarından kurtulacaklardır. Tabii ki veri envanteri bulunan ve sizlere bu konuda yardımcı olan pek çok şirket bulunmaktadır.

Bunlardan birisi de hiç kuşkusuz bilimp.com ‘dur. Hemen site üzerinden KVKK sürecinde Bilimp’in araçlarından yararlanabilir ve her türlü konuda destek talep edebilirsiniz. Yine Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında teknik danışmanlıklarla verilerin çok daha güvenli halde tutulmasının önünü açabilirsiniz.

KVKK Sürecinde Bilimp’in Sunduğu Hizmetler

Bilimp, akıllı yazılım araçları sayesinde kişisel bilgilerinizin çalınmasının mutlak suretle önüne geçmektedir. Özellikle bilgisayarda depolamadan çok daha güvenilir şekilde verilerinizi saklayabilir ve uzun süre sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra KVKK kapsamında maliyetleri ciddi olarak azaltarak verimliliğinizi arttırmayı tercih edebilirsiniz.

KVKK Sürecinde Bilimp'in Araçlarına Güvenin 1

Bilimp’in sunmuş olduğu Kişisel Verileri Koruma Kanunu “KVKK Sihirbazı”, bütün özel sektör ve kamu kurumlarına yüzde yüz uygundur. Ayrıca sihirbazı başlattıktan sonra KVKK’ya nasıl uyumlu hale geleceğinizi ve güvenlik için alabileceğiniz bütün teknik tedbirleri hızlı şekilde öğrenin. Tabii ki Sihirbaz yalnızca öğretici değil, aynı zamanda uygulayıcı olduğu için her adımda sizin için işlemleri açar ve görevler atar.

Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne göre hizmet sunan (GPDR) Bilimp, sizlere pek çok aşamada teknik destek sağlamaktadır.

KVKK Sürecinde Bilimp'in Araçlarına Güvenin 2

KVKK Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

KVKK sürecinde mutlak olarak dikkat edilmesi gereken şey kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde saklanacağını öğrenmektir. Ayrıca hukuki olarak bazı bilgiler almak ve hukuki bir aydınlatma metni oluşturmak da büyük önem taşımaktadır. Yine şirketlerin verileri nasıl ve hangi nedenleri öne sürerek kullanacaklarını da kanun kapsamında belirlemeleri gerekmektedir. Dolayısıyla profesyonel bir ekipten bilgi almak ya da Bilimp gibi teknik destek sunan firmalardan yardım istemek çok daha doğru olmaktadır. Çünkü KVKK’ya uygun hareket etmemenin idari olarak büyük para cezalarının bulunduğunu söylemek mümkündür.

Bilimp’in bütünleşik araçları ile işlerinizi uzaktan çalışma, evden çalışma ve remote çalışma şeklinde yürütebilirsiniz.

KVKK Metni Hazırlanırken Önemli Hususlar

Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince müşterileri, çalışanları ya da ziyaretçileri mutlak suretle bilgilendirmek masadıyla bir aydınlatma metni hazırlanmaktadır. Tabii ki bu aydınlatma metninde her türlü detaya yer verilmeli, kişisel bilgilerin hangi sebeplerle neden kullanılacağı paylaşılmalıdır. Ayrıca şahısların hukuki haklarına da yine metin içinde yer vermek zorunluluktur.

Bu kapsamda KVKK metni hazırlanırken uzman hukukçulardan destek almak ve belirli kanunları inceleyerek hareket etmek gerekmektedir. Eğer kanuna uygun bir metin hazırlanmazsa doğacak yasal yükümlülükler tamamen firmaya aittir. Bunun haricinde KVKK metninde ikiliğe mahal verilmemeli, açık, net ve anlaşılır ifadeler kullanılarak şahısların tam manasıyla bilgilenmesi sağlanmalıdır. Siz de siteyi ziyaret ederek hizmet alabilir ve bu noktada sorun yaşamadan işlemlerinizi yapabilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir